Muokattava valikko

Oletuksena sivuston valikko tehdään automaattisesti sen mukaan, mitä sivuja on luotuna (perusteemoissa). Tämä valikko on mahdollista korvata täysin kustomoidulla muokattavalla valikolla. Jokaiseen PRO-teemaan on tehtävä muokattava valikko, muuten valikko ei näy sivuilla.

Muokattava valikko löytyy kohdasta Ulkoasu -> Valikot. Valikon luonti aloitetaan antamalla valikolle nimi ja klikkamalla ”Luo Valikko”. Tämän jälkeen valikkoon voidaan lisätä haluamasi sivut vasemmassa reunassa olevasta kohdasta ”Sivut”. Ruksita haluamasi sivut ja klikkaa ”Lisää Valikkoon” nappia. Nyt sivut ovat lisättynä valikkoon. Muista tallentaa valikko, muutoin tekemäsi muutokset eivät tule voimaan.
Kun halutut sivut on lisätty valikkoon, voit muuttaa sivujen järjestystä keskellä sivua olevassa kentässä hiirellä. Tartu ”palikkaan” hiirellä ja vedä se haluamaasi paikkaan. Sivuja voi viedä toisen sivun alasivuksi yksinkertaisesti vetämällä hiirellä alasivuksi haluttua palikkaa hieman oikealle. Vapauttamalla hiiren nappi palikka jää hieman oikeaan reunaan verrattuna muihin palikoihin. Nyt sivu on alasivuna sen sivun alla, jonka alla palikka on. Luonnollisesti voit vetää sivun minkä sivun alasivuksi tahansa.

Valitse vielä kohdasta ”Sijainti Teemassa” juuri luomasi valikko alasvetovalikosta ja klikkaa tallenna. Tallenna vielä kaikki muutokset sivun oikeasta reunasta. Nyt valikko näkyy kotisivuillasi.
HUOM! Jos käytössäsi on muokattava teema, niin jokainen teema ei välttämättä näytä tässä kohdassa mitään. Tällöin ei tästä kohdasta tarvitse välittää, vaan valikko lisätään sivuille automaattisesti.

Lisäksi valikkoon on mahdollista lisätä linkkejä myös sivusi ulkopuolelle esim. Googleen, Iltalehteen tai mihin ikinä haluatkaan valikostasi linkittää. Ulkopuolelle johtavien linkkien tekeminen tapahtuu kohdasta ”Linkit”.
Laita kohtaa ”URL” sivuston osoite johon haluat linkin vievän ja kohtaan ”Linkkiteksti” kirjoita sana jolla haluat linkin valikossasi näkyvän. Kun nämä ovat laitettuna klikkaa ”Lisää valikkoon” ja linkkisi on nyt valikossa. Linkin sijaintia valikossa voi tarpeen vaatiessa muuttaa tismalleen samalla tavalla kuin sivusi omia sivuja, hiirellä vetämällä.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä valikon myös sivupalkkiin. Rakenna valikko samalla tavalla kuin yllä, mutta älä valitse kohdasta ”Sijainti teemassa” mitään. Valikon saat sivupalkkiin menemällä vimpaineditoriin ja valitsemalla kohdan ”Mukautettu valikko” voit valita käyttöön juuri tekemäsi valikon.