Sivujen lisääminen

Voit lisätä haluamasi määrän sivuja kotisivuillesi kohdasta “Sivut” -> “Lisää uusi”. Sivujen otsikko määritellään editorin yläreunassa olevaan tyhjään kenttään. Linkki sivuun muodostetaan automaattisesti kun otsikko syötetään. Sivun osoitteen voi muokata tarvittaessa tämän jälkeen osoitekentän perässä olevasta napista “Muokkaa”.

Sivun muokkaaminen

Sivun muokkaaminen on yhtä helppoa kuin esimerkiksi Wordin käyttö. Sivuille voi lisätä tekstiä, linkkejä, kuvia, youtube-videoita jne.

Teksti lisätään kirjoittamalla normaaliin tapaan editoriin. Esimerkiksi Wordista kopiointia ei suositella, koska Word jättää “näkymätöntä” koodia tekstin sekaan joka saattaa sotkea sivun ulkoasua. Jos Wordista on kuitenkin aivan pakko kopioida tekstiä, löytyy editorista yläreunasta toiselta riviltä nappi “liitä Wordista”, jonka kautta teksti lisätään sivuille.

Linkin saa lisättyä maalaamalla hiirellä halutun sanan ja klikkaamalla tämän jälkeen editorin valikossa olevaa “ketjun” kuvaa. Tämän jälkeen aukeaa uusi ikkuna ja syötä kohtaan “URL” haluamasi osoite johon haluat linkin johtavan. Jos haluat linkittää omilla sivuillasi olevaan sivuun, onnistuu se helposti valitsemalla tai etsimällä haluttu sivu tai artikkeli avautuneen ikkunan alareunasta.

Kuvat/tiedostot lisätään editorin vasemmassa ylälaidassa olevasta linkistä Lisää/siirrä media. Klikkaa linkistä ja avautuvaan ikkunaan voi siirtää kuvia tietokoneelta, toiselta sivulta tai jo valmiiksi Mediakirjastossa olevan tiedoston. Kun tiedosto on ladattu, voi esimerkiksi kuvalle antaa kuvatekstin, määritellä kuvan koon ja asettelun. Kun määrittelyt on annettu, klikkaa “Lisää tekstiin” ja kuva siirtyy kotisivuille.

Sivuille voi antaa otsikoita tärkeysjärjestyksen mukaan. Tekstin muotoilua voi myös muuttaa tarpeen mukaan. Leipätekstissä suosittelemme kuitenkin käyttämään muotoilua “Kappale”. Otsikko ja väliotsikot kannattaa lisätä oman harkinnan mukaan. Pääotsikolle suosittelemme muotoilua Otsikko 1.

Tekstin voi tasata keskelle tai vasempaan/oikeaan reunaan. Tekstiin voi lisätä lihavointia, kursiivin, yliviivauksen, alleviivauksen, listauksia, lainauksia ja erikoismerkkejä editorin valikosta löytyvillä työkaluilla.

Jos haluat luoda sivuistasi alasivuja jollekin toiselle sivulle niin valitse editorin oikeasta laidasta sivulle yläsivu jonka alle haluat sivun asettaa. Jos esimerkiksi luot sivun “koirat”, voi olla tarpeellista luoda alasivuja “tessu”, “musti”, “pörrö” jne. Tee siis ensin sivu “koirat” ja tallenna se. Tämän jälkeen tee sivu “tessu” ja valitse editorin oikeassa reunassa kohdasta “Yläsivu” -> “koirat”. Tällöin sivu tessu menee sivun koirat alasivuksi. Tee sama myös muille sivuille jotka haluat tulevan sivun “koirat” alle.

Katso kuva alla.