Tyylimuokkain

Tyylimuokkaimen avulla voi muokata ulkaosujen tyylejä. Muokkaimella voi muokata mm. taustaväriä/kuvaa, fontteja (väri, koko, tyyli), otsikoden värejä sekä fontteja, marginaaleja, reunuksia…
Suosittelemme muokkainta käytettävän Mozilla Firefox selaimella. Muilla selaimilla emme voi valitettavasti taata halutunlaista lopputulosta. Osa muokkaimen teksteistä on toistaiseksi englanniksi.

Tyylin luonti aloitetaan menemällä Ulkoasumuokkain -> Tyyliasetukset. Tyyli luodaan klikkaamalla “Luo tyyli” nappia ja seuravanlainen sivu avautuu.

Vasemmassa sarakkeessa näkyy kaikki moduulit joita voi muokata. Oikeassa sarakkeessa näkyy sivun esikatselu miltä se näyttää muutosten jälkeen, CSS-koodin esikatselu sekä kustomoitu CSS kohta. Jos osaat käsitellä CSS-tiedostoja, niitä voi lisätä kyseiseen kohtaan. CSS-koodeilla voidaan muokata sivun ulkoasua.

Aloitetaan sivun muokkaus vaihtamalla sivulle tausta. Avaa kohta Site Background klikkaamalla Site Background tekstiä. Tämä avaa sivun taustan asetukset ja seuraavanlainen “ikkuna” avautuu.

Jos haluat sivuillesi vaihtaa pelkästään taustavärin, se onnistuu klikkamalla ylintä Väri kenttää. Värivalitsin avautuu josta haluttu taustaväri voidaan valita. Kun väri on valittu, klikkaa hiirellä sivun mitä tahansa kohtaa värivalitsimen ulkopuolella niin värivalitsin sulkeutuu. Joissakin teemoissa tausta on oletuksena kuvana, joten kohdasta Kuva täytyy vielä valita Ei kuvaa, jolloin valitsemasi taustaväri näkyy esikatseluikkunassa. Nyt sivun taustaväri on vaihdettu.
Taustan voi myös vaihtaa kuvaksi. Valitse kohdasta Kuva -> Kuva. Viereen ilmestyy linkki Lataa Kuva. Klikkaa linkkiä ja sivuille avautuu uusi ikkuna. Valitse tietokoneeltasi haluamasi taustakuva. Nyt sivuille on asetettu taustakuva.

Kiinnitys kohdasta voit valita liikkuuko taustakuva mukana vai pysyykö paikallaan sivua vierittäessä alaspäin.
Toisto kohdassa määritellään toistetaanko taustakuva. Jos esimerkiksi taustakuva on erittäin pieni, voit asettaa kuvan toistumaan jolloin se täyttää koko sivun taustan. Toistolle on erilaisia määrityksiä joita voit käyttää sen mukaan minkälaisen taustakuvan sivuille haluat asettaa.
Sijainnilla määritellään mihin kohtaa sivua taustakuva asettuu.

Artikkelia päivitetään.