Vimpaimet

Vimpaimet ovat eräänlaisia ”lisäosia”, joilla voit näyttää sivuillasi erilaista sisältöä vaikkapa sivupalkissa olevassa vimpaimessa. Vimpaimiin voit lisätä esimerkiksi sivusi valikon, linkkejä, blogisi artikkelit, blogisi kategoriat, viimeisimmät kommentit blogikirjoituksiisi, blogisi avainsanoja, RSS-syötteitä toisilta sivuilta tai vaikka haluamaasi tekstiä tai kuvia.

Vimpaimia voi lisätä kohdasta ”Ulkoasu” -> ”Vimpaimet”. Haluttu vimpain lisätään sivuille raahamalla se hiirellä sivun oikeassa reunassa oleviin vimpainalueisiin. Jos haluat lisätä tekstiä, raahaa tekstivimpain hiirellä haluamaasi vimpainalueeseen. Kun tekstivimpain on halutussa paikassa, avaa se tekstivimpaimen oikeassa yläreunassa olevasta nuolesta, lisää haluamasi teksti ja tallenna. Kirjoittamasi teksti näkyy välittömästi kotisivuillasi.

Kuvan lisääminen tekstivimpaimeen

Voit lisätä kuvan tekstivimpaimeen. Kuva on hyvä käsitellä ennen lisäämistä sopivan kokoiseksi. Ensimmäiseksi lataa kuva Mediakirjastoon kohdassa Media -> Lisää uusi. Kun kuva on lisätty, kopioi kohdasta Tiedoston URL juuri lataamasi kuvan osoite. Tämän jälkeen sijoita kuvan osoite seuraavan koodinpätkän sisään kohtaan liitä kopioimasi kuvan osoite tähän.

<img border=”0″ src=”liitä kopioimasi kuvan osoite tähän” width=”100″ height=”100″>

Kuvan kokoa voit muuttaa muokkaamalla kohtaa width=”100″ height=”100″. Width on kuvan leveys ja height korkeus. Kuten jo aiemmin mainittiin, niin kuva on hyvä muokata sopivan kokoiseksi jo ennen lataamista Mediakirjastoon. Width ja height kohdat voi myös ottaa kokonaan pois, jolloin kuva näkyy juuri sen kokoisena kuin se on Mediakirjastoon ladattu.

Jos haluat muodostaa kuvasta linkin, onnistuu se seuraavalla koodilla. Liitä kuvan osoite kuten yllä ja laita sivun linkki kohtaan linkin osoite tähän esimerkiksi http://www.google.fi

<a href=”linkin osoite tähän”><img border=”0″ src=”liitä kopioimasi kuvan osoite tähän” width=”100″ height=”100″></a>