Onko sivusi teema mobiilivalmis?

Google on päivittänyt hakualgoritmiaan jokin aika sitten. Päivityksiä tulee tasaiseen tahtiin ja tarkoituksena on tietysti se, että hakusanaa vastaavat hakutulokset olisivat mahdollisimman hyviä ja tarkkoja.
Viimeisin päivitys kuitenkin koski mobiilisivuja ja kuinka hyvin sivut näkyvät mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla.

Onko sivusi mobiilivalmis?

Palvelussamme on kymmeniä erilaisia teemoja saatavana. Kaikki teemat eivät kuitenkaan ole niin sanottuja mobiilivalmiita, responsiivisia teemoja. Teemat on tehty aikana, jolloin mobiililaitteet eivät olleet yleisiä eikä mobiilivalmiita teemoja kukaan tehnyt.

Nyt asia on muuttunut ja palvelustamme löytyy runsaasti responsiivisia teemoja, mikä tarkoittaa sitä, että sivu skaalautuu näkymään hyvin millä tahansa päätelaitteella. Teemat jotka eivät ole mobiilivalmiita säilyvät edelleen palvelussamme, mutta niitä ei tulla mobiilivalmiiksi teemoiksi päivittämään.

Voit kokeilla onko sivusi mobiilivalmis täältä.

Päivitä sivusi responsiiviseksi

Onko responsiivinen sivu hyvä olla? Ei välttämättä. Jokainen sivu näkyy toki mobiililaitteilla, responsiivinen sivu näkyy vain hieman eri tavalla kuin ”normaali” nettisivu. Mobiililaitteilla hakiessa, Google voi painottaa hakutuloksia sellaisiin sivuihin jotka ovat mobiilivalmiita.

Tämä kuitenkin riippuu hyvin paljon siitä, mitä haetaan, kuka hakee, onko hakusanalla kilpailua ja onko kilpailijan sivut mobiilioptimoidut. Yksiselitteistä vastausta ei ole, mutta suositeltavaa on, että sivut päivittää responsiiviseksi.

Mikäli haluat päivittää sivusi responsiiviseksi, suosittelemme kokeilemaan demosivullamme erilaisia teemoja.

HUOM! Osa teemoista on poistunut kokonaan valikoimasta, joten jos sivulla on vielä vanha teema joka on poistunut valikoimasta, ei sitä saa enää takaisin käyttöön jos kokeilet jotakin muuta teemaa. Tämän vuoksi suosittelemme tekemään testejä demosivullamme ja päivittämään varsinaiset kotisivut vasta sen jälkeen kun olet varma minkä teeman valitset käyttöön.