Google Analytics kävijäseuranta

Haluatko tietoa mistä ja miten kävijät sivuillesi tulevat? Suosittelemme käyttämään parasta ja ilmaista markkinoilla olevaa Google Analyticsiä. Tähän olemme rakentaneet asetuksiin valmiin paikan, jolla analytiikan käyttöönotto sujuu hetkessä. Tätä varten tarvitset ilmaisen Google Analytics tilin.

Google Analytics löytyy kohdasta Asetukset -> Google Analytics

Kun olet Google Analytics tilin tehnyt, syötä Googlen sivuilta saamasi yksilöintikoodi kohtaan Site Tracking Code. Tähän ei syötetä koko scriptiä jonka Google toimittaa, vaan ainoastaan UA-1234567-9 tyylinen numerosarja.
Google Analytics ei lisää sivuille näkyvää kävijälaskuria, vaan toimii sivuston ”taustalla”.
HUOM! Analytiikan näkyminen Google Analyticsin hallintapaneelissa saattaa kestää jopa 2-3 päivää. Joten jos heti ei kävijästatistikkaa ole saatavilla, tämä on ihan normaalia.

Mikäli et halua käyttää kävijälaskurina Google Analyticsia, löytyy internetistä satoja erilaisia kävijälaskureita. Yleensä nämä kannattaa sijoittaa sivupalkkiin tekstivimpaimeen. Näille emme valitettavasti voi antaa minkäänlaista tukea ongelmatilanteissa, koska laskureita on suunnaton määrä ja jokaista laskuria emme tekniikaltaan voi tuntea.