Lukemisen asetukset

Näillä asetuksilla muutetaan sivua joka näytetään kotisivusi etusivulla. Lisäksi jos teet erillisen blogisivun, voit määritellä millä sivulla blogisi artikkelit näytetään.
Nämä asetukset löytyvät kohdasta Asetukset -> Lukeminen

 

Oletuksena etusivuna näytetään palvelu tilatessa automaattisesti luotu etusivu. Tämän sivun voit muokata haluamaksesi tai poistaa ja luoda kokonaan uuden etusivun. Jos haluat näyttää etusivuna sivun, valitse ”Etusivulla näytetään” kohdasta alasvetovalikosta haluamasi sivu. Kaikki luomasi sivut tulevat näkyville tähän valikkoon, jos yhtään sivua ei ole luotuna, ei valikossa luonnollisesti näy yhtään sivua. Tämän lisäksi voit luoda blogillesi oman sivun jossa näytetään blogisi artikkelit. Luo esimerkiksi kaksi sivua, etusivu ja blogi. Valitse etusivuksi etusivu ja artikkeleiden sivuksi blogi. Tällöin etusivuna näytetään luomasi sivu ”etusivu” ja blogisi artikkelit näytetään sivulla ”blogi”. Vaihtoehtoisesti voit näyttää etusivuna blogisi artikkelit jolloin valitset käyttöön ”Uusimmat artikkelit”.

”Näytä jokaisesta artikkelista” tarkoittaa sitä, että luomallasi blogisivulla näytetään joko artikkelit kokonaan tai poiminta. Poiminta on lyhyt pätkä artikkelin alusta. Poiminnan pituus määritellään kunkin artikkelin kohdalla editorissa ylärivillä olevalla napilla ”erota ote” (neljäs nappi oikealta). Vie hiiren kursori artikkelissa haluamaasi kohtaan josta haluat otteen erottaa, klikkaa erota ote nappia ja tallenna. Nyt blogisivulla näytetään artikkelista pätkä joka jää yläpuolelle siitä kohdasta johon ote asetettiin.

Merkistö kohtaan ei tarvitse koskea. Jos sitä muutetaan, todennäköisesti sivustosi merkistö menee sekaisin ja mm. ääkköset lakkaavat näkymästä.