Pro-teemat

Ulkoasun muokkaus

Pro-teemojen ulkoasua voi muokata itselleen haluamallaan tavalla. Valittavana on mm. sivupalkin sijainti/sijainnit sekä valikon/valikkojen paikat. Pro teeman muokkaus on varsin yksinkertaista ja käymme läpi vaihe vaiheelta kuinka saat tehtyä halutunlaisen ulkoasun kotisivuillesi.

Teeman valinta

Ensimmäiseksi valitaan tietysti omaa silmää miellyttävä teema. Valittavana on useita erilaisia teemoja ja niitä lisätään aika ajoin lisää. Teemoja pääse valitsemaan menemällä hallintapaneelissa kohtaan Ulkoasu -> Teemat.

Jos teema on jo oletusasetuksiltaan sopiva, ei muokkausta tietenkään tarvita. Pro-teemoja on monenlaisia erilaisia ja niiden muokkausmahdollisuudet poikkeavat hieman toisistaan. Osassa teemoissa voi mm. suoraan valita väriteeman, jolloin koko sivuston väriteema muuttuu eriväriseksi ulkoasun pysyessä kuitenkin muutoin ennallaan. Lähes kaikissa Pro-teemoissa voi myös vaihtaa taustakuvan sekä header-kuvan haluamakseen.

Ulkoasun muokkaus

Kun käyttöön valitaan Pro-teema, tulee hallintapaneelin valikkoon uusi linkki ”Ulkoasmuokkain”. Tästä linkistä pääset muokkaaman teeman asetuksia.

Ensimmäisenä pääset muokkaamaan syötteitäsi. Tämä valinta on bloggaajille jotka haluavat esimerkiksi seurata syötteidensä tilaajien määrää feedburnerin kautta. Jos käytät sivuasi kotisivuna tai et tarvitse tätä toimintoa blogillesi, ei tähän kohtaan tarvitse kiinnittää huomiota.

Asetussivulla valitaan myös halutun ulkoasun malli. Voit valita sivupalkin vasemmalle/oikealle, 2 sivupalkkia vasemmalle/oikealle, sivupalkit molemmille puolille tai ei sivupalkkeja ollenkaan.

Myös valikko valitaan asetussivulla. Valittavana on kaksi eri mahdollisuutta, ensisijainen valikko ja toissijainen valikko. Voit kokeilla kumpi sopii paremmin tarpeisiisi tai ottaa vaikkapa molemmat käyttöön jos bloggaat. Toiseen valikkoon voit laittaa esimerkiksi blogisi kategoriat. Pro-teemoissa on käytössä ainoastaan muokattavat valikot ts. sivut eivät ilmesty automaattisesti valikkoon.

Voit ottaa käyttöön myös linkkipolut haluamillasi sivun osa-alueilla. Nämä näyttävät sivuillasi vierailijoille missä kohtaa sivua he ovat.

Myös kommentit ja paluuviitteet voi ottaa halutessaan käyttöön/poistaa käytöstä sekä sivuille että artikkeleissa.

Sisällön arkistot kohdassa voit valita miten blogisi artikkelit näytetään mm. arkistosivulla.

Blogisivu kohdassa voit vaikuttaa kuinka blogisi artikkelit näkyvät jos teet erillisen blogisivun. HUOM! Osa Pro teemosta ei suoraan näytä blogisivulla blogin sisältöä, vaan se pitää erikseen rakentaa vimpaimien avulla. Jos et halua tällaista rakentaa, voit ottaa sivun asetuksista kohdasta ”Artikkeleiden sivu” blogisivun pois ja tämän jälkeen mennä blogisivun sivueditoriin ja valita oikeasta reunasta malliksi Blogi. Tämä valinta näyttää blogisivun kuten mikä tahansa muukin teema.