Ulkoasulle voidaan määritellä asetuksia kohdasta Ulkoasumuokkain -> Asetukset.
Näillä asetuksilla määritellään mm. mitä sivuja haluat lisätä valikkoon, favicon kuva jne.
Ensimmäisenä käydään läpi valikkojen asetukset. Valittavana on 4 erilaista valikkotyyppiä.
- Asetuksissa lisätyt sivut
- Asetuksissa lisätyt kategoriat
- Kaikki sivut
- Muokattu Valikko
Asetuksissa lisätyt sivut saat näkyville kotisivuillasi, kun ruksitat asetussivulla haluamasi sivut. Kaikki tekemäsi ja tallentamasi sivut ilmestyvät listaksi kohtaan Sivut ulkoasumuokkaimen asetussivulla. Voit siis jättää pois valikosta sivuja, joita et halua valikossa näyttää. Etusivu näkyy kahteen kertaan, toinen on otsikoitu sivusi nimen mukaan ja toinen oletuksena etusivu. Voit valita näistä paremmin sivuillesi sopivan ja jättää toisen pois valikosta. Luonnollisesti voit muuttaa etusivun otsikon sellaiseksi kuin haluat sivueditorissa.
Asetuksissa lisätyt kategoriat toimivat tismalleen samalla tavalla kuin sivutkin. Tämä asetus on bloggaajia varten ja jos käytät sivujasi vain kotisivuina, ei tästä tarvitse välittää. Bloggaajat sen sijaan voivat ottaa käyttöön esimerkiksi toisen navigaatiomoduulin ja lisätä bloginsa kategoriat siihen.
Kaikki sivut valinta ohittaa em. asetukset ja lisäävät navigaatiomoduuliin kaikki tekemäsi sivut riippumatta siitä, onko niitä ruksittu asetuksissa vai ei.
Muokattu Valikko on täysin kustomoitu valikko joka tehdään Ulkoasu -> Valikot kohdassa. Tällä valikkoeditorilla voit luoda juuri sellaisen valikon kuin haluat. Valikkoon voit lisätä esimerkiksi sivustosi ulkopuolelle johtavia linkkejä tai lisätä sekä sivustosi sivuja sekä blogisi kategorioita.
Valikkotyyppi valitaan käyttöön navigaatiomoduulissa.
Javascript-koodi
Javascript koodia voi olla joskus tarpeellista lisätä sivun lähdekoodiin. Jotkin kolmannen osapuolen kävijälaskurit, pop-up-ikkuna, kustomoidut hiiren kursorit jne. saattavat vaatia Javascript koodin lisäämistä. Jos et tarvitse tätä kohtaa, älä lisää mitään tähän sillä tämä on vain kolmannen osapuolen Javasript-koodeja varten. Useimmat eivät tätä ominaisuutta tarvitse.
Favicon
Favicon ikonilla tarkoitetaan selaimen osoiterivillä olevaa pientä kuvaketta. Tällä voit helposti yksilöidä oman verkkosivusi. Esimerkiksi yritykset voivat asettaa Faviconiksi logonsa.
Voit käyttää jotakin muutamia valmiiksi ladattuja FAviconeja jos haluat, ladata oman kuvan tai jättää Faviconin pois kokonaan. Faviconin kuvaformaatti on ICO. Jos lataat kuitenkin JPG, PNG tai GIF kuvan, ICO formaatti luodaan puolestasi. Kuva joka näytetään on kooltaan 16px x 16px. Varmista, että kuva jonka lataat on neliö ja sen koko muokkaantuu edellä mainitun kokoiseksi hyvin. Liian suurta kuvaa ei kannata ladata, vaan se kannattaa pienentää valmiiksi ennen latausta.
Vimpainalueet
Vimpainaluiden yksilöinnillä pysyt etenkin kotisivuja rakentaessa hyvin selvillä, mikä vimpainalue on kyseessä. Jos rakennat useita eri ulkoasuja, voi vimpainalueet helposti sekoittaa toistensa kanssa. Olemme luoneet oletuksena muutamia ulkoasuja ja näillä on omat vimpainalueensa. Jos menet Ulkoasu – > Vimpaimet sivulle, huomaat että siellä on oikeassa reunassa useita eri vimpainalueita johon vimpaimia voi laittaa.
Kun yksilöinti on otettu käyttöön, näytetään vimpaimessa oletussisältönä mm. vimpainalueen nimi. Kun menet rakenteilla olevalle sivullesi ja olet ottanut käyttöön vimpainalueen yksilöinnin, näet heti mikä vimpainalue on kyseessä ja löydät sen helposti vimpaineditorista. Kun vimpainalueeseen lisätään vimpain, häipyy yksilöintiteksti näkyvistä.
Kommentit
Kommenttiasetuksilla voit määritellä missä kommentointimahdollisuus näytetään. Useimmissa teemoissa on mahdollista kommentoida ainoastaan artikkeleita, joten näille asetuksille ei juuri tarvitse muutoksia tehdä.
Ulkoasun Ominaisuudet
Ei käytössä.