Valikot

Valikot rakennetaan kohdassa Ulkoasumuokkain -> Asetukset tai jos haluat rakentaa täysin kustomoidun valikon, rakennetaan se kohdassa Ulkoasu -> Valikot
Valittavana on 4 erilaista valikkoa.

  • Asetuksissa lisätyt sivut
  • Asetuksissa lisätyt kategoriat
  • Kaikki sivut
  • Muokattu Valikko

Asetuksissa lisätyt sivut saat näkyville kotisivuillasi, kun ruksitat asetussivulla haluamasi sivut. Kaikki tekemäsi ja tallentamasi sivut ilmestyvät listaksi kohtaan Sivut ulkoasumuokkaimen asetussivulla. Voit siis jättää pois valikosta sivuja, joita et halua valikossa näyttää. Etusivu näkyy kahteen kertaan, toinen on otsikoitu sivusi nimen mukaan ja toinen oletuksena etusivu. Voit valita näistä paremmin sivuillesi sopivan ja jättää toisen pois valikosta. Luonnollisesti voit muuttaa etusivun otsikon sellaiseksi kuin haluat sivueditorissa.

Asetuksissa lisätyt kategoriat toimivat tismalleen samalla tavalla kuin sivutkin. Tämä asetus on bloggaajia varten ja jos käytät sivujasi vain kotisivuina, ei tästä tarvitse välittää. Bloggaajat sen sijaan voivat ottaa käyttöön esimerkiksi toisen navigaatiomoduulin ja lisätä bloginsa kategoriat siihen.

Kaikki sivut valinta ohittaa em. asetukset ja lisäävät navigaatiomoduuliin kaikki tekemäsi sivut riippumatta siitä, onko niitä ruksittu asetuksissa vai ei.

Muokattu Valikko on täysin kustomoitu valikko joka tehdään Ulkoasu -> Valikot kohdassa. Tällä valikkoeditorilla voit luoda juuri sellaisen valikon kuin haluat. Valikkoon voit lisätä esimerkiksi sivustosi ulkopuolelle johtavia linkkejä tai lisätä sekä sivustosi sivuja sekä blogisi kategorioita.

Valikkotyyppi valitaan käyttöön navigaatiomoduulissa joka löytyy kohdasta Ulkoasumuokkain -> Muokkain -> Käytössä oleva ulkoasu -> Navigaatio